Muffi on erinomainen matkaseuralainen. Kun ajan yksin autolla pitkiä matkoja Muffi majoittautuu etupenkille nukkumaan. Se on hyvin rauhallinen, heräilee vain vauhdin hidastuessa kurkkimaan ollaanko jo perillä. Kun vauhti taas kiihtyy niin Muffi menee jälleen lepotilaan. Kun matkassa on enemmän ihmisiä, niin Muffi matkustaa takapenkillä. Yleensä sillä on mukana oma kantolaukku tai talo, riippuen hieman lämpötilasta. Sinänsä toimimme ehkä hieman varomattomasti, koska Muffi matkustaa lähes aina vapaana: sille olisi turvallisempaa olla turvavöissä tai kopissa. Mutta koska olemme aina matkustaneet paljon ja se ei ole vaaraksi ajamiselle tai itselleen niin laiskempi ratkaisu on antaa sen matkustaa vapaasti.
Muffi ja odotus. |
Juna | Koiran kanssa matkustaminen
Olemme matkustaneet myös julkisilla paljon aikoinaan: sekä junalla että bussilla. Koiran kanssa matkustaminen junalla on epämieluisin matkustamisen muoto... ainakin omasta mielestäni.1) Se on kallista: kun matkustaa budjetilla ja joutuu maksamaan 5 euroa/eläin niin kyllä se vain kummast harmittaa. Junalla matkustaminen tulee ilman lemmikkilippuakin kalliimmaksi kuin bussilla tai autolla. Puhumattkaaan siitä, jos oma lippusi maksaa alle 5 euroa, koska välimatka on lyhyt: joudut silti pulittamaan 5 e/eläin matkasta.
2) Olo on kuin 3. luokan matkustajalla, vaikka maksat matkastasi enemmän: et saa kiireessäkään astua muuta kuin eläinvaunuun ja jos kohtaat konduktöörejä tai kanssamatkustajia, jotka eivät pidä koirista/kissoista, niin älä huoli he tekevät sen kyllä selväksi sinulle.
3) Koirani voi pahoin junassa. En tiedä miksi pahoinvointia ei ole bussissa tai autossa, mutta junassa on.
4) Junan vaihtaminen on hankalaa
5) Junasta ei voi siirtyä pissattamaan koiraa pysäkillä.
6) Eläinpaikat ja vaunut ovat hankalia jopa eläinten omistajille: ymmärrän, että junassa on eläinvaunu erikseen. Toisinaan kuitenkin sinne eksyy astetta vihamielisempiä eläimiä tai joskus vain kaksi koiraa tai kissa ja koira eivä tule keskenään toimeen. Onneksi tässä tilanteessa saattaa olla mahdollista vaihtaa paikkaa jos juna ei ole täynnä. Pendolinon lemmikkipaikat, jotka ovat siis muutama istuin vierekkäin ja peräkkäin ovat yhtä helvettiä, kyllä. Kerran olin kahden yorkshirenterrierin kanssa ärsyyntyneen saksanpaimenkoiran ja sähisevän kissan välissä. Pelkäsin yorkkieni puolesta koko matkan.
Niin, minun on vaikea keksiä positiivisia asioita junalla matkustamisesta koiran kanssa enää nykypäivänä. Se on valitettavaa. Tietysti yksittäiset konduktöörit ja kanssamatkustajat saattavat piristää matkaa ja olla hyvin ihastuneita lemmikkeihin. Mutta siinäpä se.
Bussi | Koiran kanssa matkustaminen
On hassua, että bussilla on mielestäni mukavampi matkustaa koiran kanssa kuin junassa. Vaikka bussi on pieni ja ahdas.1) Hinta: ainakaan Satakunnan liikenteen kyydissä bussissa ei tarvitse maksaa lemmikkimaksua kun on mukana laukkuun mentäviä lemmikkejä. Tämä on hyvä. Matkustaminen tulee kahden lemmikin kanssa heti noin 25 euroa halvemmaksi kuin junalla vaikka matka on saman pituinen ajassa. (Juna maksaa aina noin 5 euroa enemmän kuin bussi)
2) Bussissa sinua rohkaistaan istumaan joko aivan bussin etupäähän tai takapäähän, jos sinulla on lemmikki: nämähän ovat tunnetusti ne parhaimmat paikat! Ja koska itse poden matkapahoinvointia bussissa on etupenkki ehdoton suosikkini.
3) Bussi pysähtyy aina väliajoin paikkoihin, joissa voit käyttää koiraasi ulkona.
4) Bussin ahtaus on ainoa suuri ongelma: jos bussi on täynnä tulee olo tukalaksi yksin matkustaessa eläimen kanssa. Jos on matkaseuraa ja kaksi vierekkäistä paikkaa käytössä niin on jo huomattavasti helpompi ja vapaampi olo sekä matkustajalla että lemmikillä. Mutta suosittelen välttämään suosituimpia vuoroja jokatapauksessa!
Auto | Koiran kanssa matkustaminen
Auto on ehdottomasti paras tapa matkustaa koiran kanssa. Eihän siitä pääse yli eikä ympäri. Onneksi olemme siis niin onnekkaita, että meillä on auto käytössä. Varsinkin nyt kun perheemme laajenee käsittämään koiran ja kissan sijaan kaksi koiraa ja yksi kissa!Muffi ja nenä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti